Vilka hundraser är vanligast?

Att få reda på vilka hundraser som är vanligast är inte alls svårt. Här är det bara att se till statistiken och läsa alla de listor du kan finna på nätet gällande detta område. Den absolut vanligaste hundrasen i Sverige är naturligtvis labradoren och efter detta följer kanske en överraskning. På andraplatsen kommer faktiskt Jämthunden som har nått en mycket stor popularitet de senaste åren. Sedan följer hundar som Golden Retriever och Schäfer som alla också känner till. Varför är det då så att dessa olika hundraser nästan alltid är de som toppar listorna av de populäraste hundarna i Sverige och i övriga världen?

Naturligtvis kommer det att Westie_pupsfinnas många förklaringar till detta. där det första är att de är trevliga och trivsamma, lyhörda och glada samt att de har enastående förmågor när det gäller att lära sig olika saker som du vill att de ska kunna utföra. Detta är de absolut vanligaste anledningarna till att olika hundar uppnår en så pass stor popularitet. Med tanke på att det finns så många olika raser av hundar så är det ett klart tecken på att genom att stanna kvar på listorna är dessa hundar de mest pålitliga som går att välja.

En annan anledning till att dessa hundraser blir valet för många är att de är mycket bra att ha i närheten av barn. Detta gör att många barnfamiljer gör valet av den, vilket gör att de ökar i popularitet. Har grannen en Schäfer så vill ju ditt barn också ha en liknande vän att leka med. När det sedan ska gås vidare nedåt på listan av olika hundar och deras popularitet kommer i nedstigande ordning Chihuahuan, Shetland Sheepdog, Cocker Spaniel, Bordercillie och sedan många många fler i raden av alla hundraser. Här är vi nästan redan på tionde plats, men de är fortfarande mycket populära.