Vilka egenskaper söker du hos en hund?

Som hundägare eller blivande hundägare kommer du även att söka olika egenskaper i den hund du väljer. Här kommer detta först och främst att baseras på två olika saker. Det första och mest vanliga är det område som hunden ska vara verksam inom eller det den ska uppfylla i livet. Det andra kommer att vara om det finns barn i familjen eller inte. Om du tänker på detta i första hand kommer du att göra som de flesta som väljer att bli ägare av en hund och du kommer även att ha de största chanserna att finna en hund som passar både dig ocMOMANDME1h din familj.

Är du den som ska använda din hund inom ett speciellt arbete eller inom fritidsintressen som exempelvis jakt, kommer du att välja en hund som lämpar sig för det du vill att den ska utföra och har lätt att lära sig inom dessa områden. Det innebär att du väljer en hund som har anpassade egenskaper för detta. Finns det då samtidigt barn i hemmet är det viktigt att den hund som finns också accepterar eller kan lära sig att acceptera dessa. Nu finns det även alla de som bara vill ha en hund som sällskap och då är det de egenskaper som alla hundar ska ha som är relevanta.

De egenskaper som alla hundar ska ha är en tillgivenhet som visar sig i att de gärna vill bli berörda och att de är de som vill vara nära och leka med alla i familjen. Många som skaffar en hund söker också efter de egenskaperna som gör den till en bra vakthund. Det betyder då att hunden ska inneha de instinkter som gör att den varnar för okända och visar sig glad inför de som den känner och har fått lära sig att acceptera. Naturligtvis finns det fler egenskaper som är viktiga i en hund.