Måste du ha en kennel för hunduppfödning?

Kanske är det inte många som känner till hur det ligger till med om du enligt lag får driva uppfödning av hundar i hemmet eller om du måste ha en registrerad kennel för att få göra detta. Här går också meningarna isär, då det egentligen inte finns så många helt klara regler över detta och att det kanske heller inte är någon som beivrar dessa utan att något förskräckligt händer. Vad som egentligen gäller är naturligtvis att du som ägare av en hund får låta den föda sina valpar i ditt eget hem. På det planet är det inget problem, men när det gäller att bedriva hunduppfödning i hemmet kommer detta inte att vara tillåtet.

Om det nu är så att du bor på landet och inte har några grannar som kan störas av en hunduppföRaven_the_wolf_licks_a_visitordning i hemmet, kommer det inte att vara lika stora problem. Här kommer du som har kunskaperna att kunna bedriva en uppfödning i mindre skala. Dock kommer det heller inte att vara några stora problem för dig att registrera en kennel då mark och det mesta redan kommer att finnas. I grund och botten är det helt enkelt så att du måste ha en registrerad kennel för att på ett lagligt sätt i Sverige få bedriva hunduppfödning i ett kommersiellt syfte.

När det nu är så att du låter din hund föda sina valpar i hemmet, kommer du då enligt denna lag inte att kunna få sälja dessa valpar? Jo, det kommer du att få göra då detta är ett enstaka tillfälle. Här räknas det då inte som du skulle bedriva en kommersiell verksamhet. Dock är det något annat som folk inte tänker på som spelar in vid alla försäljningar. Är det så att du gör en vinst på din försäljning och tidigare betalar skatt från ditt arbete, kommer du att bedriva något som ger dig en inkomst som är skattepliktig.